توصیه های مسافرتی برای سفر به کشور عمان


توصیه‌های مسافرتی و تجاری برای سفر به عمان

 

نام کشور و پایتخت کشور:

عمان - مسقط

تاریخ بروز رسانی اطلاعات:

 26تیر ماه 1404

خلاصه:

 جمهوری اسلامی ایران وسلطنت عمان به لحاظ همسایگی و اشراف هر دو کشور بر تنگه راهبردی هرمز و نیز مشترکات فرهنگی و دینی و پیشینه تاریخی، دارای روابط ممتازی می‌باشند. پایتخت عمان شهر مسقط است. واحد پول آن ریال با نرخ برابری 6/2 دلار می‌باشد.کد پیش شماره تلفن عمان 00968، دامنه اینترنتی آن OM و شماره تلفن فوریت‌ها (پلیس، آتش نشانی) 112 و 9999 می‌باشد.

سلطنت عمان از ثبات سیاسی و اجتماعی برخوردار است و در حال حاضر خط‌های مستقیم پروازی بین دو کشور برقرار است.

کلیه شهروندان ایرانی مقیم سلطنت عمان  و یا هموطنانی که قصد عزیمت با هدف گردشگری، کار و یا تجارت به این کشور را دارند، می‌بایست قوانین و مقررات کشور متوقف فیه را رعایت کنند. لذا ضروری است قبل از سفر نسبت به آشنایی با قوانین و مقررات و همچنین فرهنگ این کشور اقدام کنند.

ایمنی و امنیت:

در حفظ و نگهداری مدارک شناسایی کوشا باشید. کپی یا فایل اسکن شده مدارک هویتی و مهم خود را تهیه و حدالامکان یک نسخه از تصویر آن را نیز نزد خانواده خود نگهداری نمایید تا در صورت فقدان، امکان دسترسی برای دریافت المثنی وجود داشته باشد.

سفر و جاده:

هموطنان ایرانی که به منظور گردشگری وارد عمان می‌شوند می‌توانند با گواهینامه ایرانی معتبر خود تا مدت روادید گردشگری رانندگی نمایند ولی به محض دریافت اقامت بایستی با مراجعه به سفارت و با ترجمه گواهینامه معتبر خود، نسبت به طی مراحل و دریافت گواهینامه عمانی اقدام نمایند.

همچنین هموطنان عزیز جهت آگاهی از دستورالعمل‌های مربوطه می‌توانند به وب سایت پلیس عمان به نشانی زیر مراجعه و  در زمینه مقررات مربوط به تصادفات و ترافیک جادهای اطلاع لازم را کسب نمایند.

https://www.rop.gov.om

 

توصیه می‌شود در صورت وقوع تصادف، در ماشین خود بمانید و با شماره 9999 پلیس سلطنتی عمان تماس بگیرید. در صورتی که تصادف ترافیک جاده‌ای جزئی باشد (تصادف ترافیک جاده‌ای جزئی به تصادفی اطلاق می‌گردد که صرفاً باعث ورود خسارت به یک یا چند وسیله نقلیه شده باشد بدون آنکه منجر به ورود جراحت، آسیب دیدگی، مرگ و یا ورود خسارت مادی به اموال دولتی و خصوصی گردد، طرف‌های درگیر تصادف باید سریعاً اقدام به انتقال وسیله نقلیه خود به کنار جاده نمایند.

توصیه می‌گردد که در صورت وقوع تصادف در خارج از مسقط، ضمن بررسی وضعیت ترافیکی و محل وقوع حادثه وسیله نقلیه از محل وقوع تا زمان حضور پلیس و صدور اجازه، حرکت داده نشود زیرا احتمال آن وجود دارد که انتقال وسیله نقلیه به عنوان قبول تقصیر تلقی و تفسیر گردد.

ضروری است که فرم تصادف ترافیک جاده‌ای جزئی را در ماشین خود به همراه داشته باشید. این فرم را می‌توانید از شرکت بیمه ماشین خویش دریافت نمایید همچنین شرکت‌های اجاره ماشین باید از این فرم در ماشین‌ها قرار دهند .

 همچنین رعایت احتیاط در زمان رانندگی در خارج از مسقط به دلیل خطر  برخورد با حیواناتی نظیر شتر و بز ضروری می‌باشد.

پلیس عمان نسبت به رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی بسیار سختگیر است. رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی به ویژه سرعت مجاز هنگام عبور از چهار راه‌ها و تقاطعها الزامی است. نقض مقررات راهنمایی و رانندگی در عمان جریمه‌های سنگین داشته و متخلفین به ویژه در مواردی مانند عبور از چراغ قرمز با مجازات‌هایی نظیر: جریمه نقدی، زندان و عدم اجازه خروج از کشور عمان مواجه خواهند شد.

استفاده از کمربند ایمنی برای  همه سرنشینان الزامی است و استفاده از صندلی مخصوص کودکان برای تمامی‌کودکان زیر چهار سال ضروری است. استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی غیرقانونی میباشد. عدم رعایت فاصله بین خودرو ها هنگام رانندگی ، بوق زدن بدون دلیل و یا عدم رعایت نظافت وسیله نقلیه، منجر به اخذ جریمه خواهد شد.

در صورت استفاده از کشتی‌های تفریحی و دیگر تفریحات دریایی، از وجود جلیقه نجات برای تمامی سرنشینان مطمئن شوید.

قبل از سفر به صحرا یا کوهستان‌ها، اطلاعات سفر و تصویر گذرنامه خود را در اختیار دوستان و آشنایان قرار دهید تا در صورت بروز مشکل امکان کمک رسانی میسر باشد.

تروریسم:

امنیت لازم در کشور عمان برقرار است و اقدامات تروریستی گزارش نشده است.

قوانین و مقررات گمرکی:

ورود کالاهای تجاری با پرداخت عوارض مربوطه و مشروط به عدم قرار داشتن در لیست کالاهای ممنوعه، به عمان آزاد است

 ورود کالاهای همراه مسافر که جنبه تجاری نداشته باشد منعی ندارد باستثناء توتون ، تنباکو که مشمول پرداخت عواض گمرکی خواهد شد. خرید و فروش سیگار الکترونیک و مشتقات آن در عمان ممنوع می‌باشد لذا عدم همراه داشتن آن تاکید می‌شود.


 
همراه داشتن داروهای مسکن و آرام بخش از جمله داروی‌های حاوی مواد تخدیری ممنوع بوده و مشمول مجازات حبس، جریمه نقدی و اخراج از کشور خواهد شد.
تنها در مواقع ضروری و در حد متعارف و مصرف شخصی با نسخه قبلی و تایید مراکز پزشکی و پزشک مربوطه  (همراه داشتن نسخه معتبر پزشک جدیدالصادره  و حداکثر برای مصرف یک ماه به همراه ترجمه رسمی آن ) و به تشخیص مقام عمانی امکان پذیر می‌باشد. لذا به منظور پیشگیری از هرگونه برخورد قانونی با فرد، عدم همراه داشتن اینگونه موارد توصیه می‌شود. زیرا به هر حال ورود داروهای مخدر و آرام بخش کدئین دار ممنوع است.

برای آگاهی از  فهرست دارو های ممنوعه و کلیه تعرفه‌های گمرکی به نشانی‌های زیر مراجعه فرمایید.

https://www.moh.gov.om

https://www.customs.gov.om

 

قوانین و عرف های محلی:

با توجه به همسایگی دو کشور و همچنین مشترکات فرهنگی و دینی،  عمانی‌ها برای ایرانیان احترام قائل هستند، لذا شایسته است اتباع ایرانی که به هر واسطه‌ای در جامعه عمانی حضور دارند همواره بر حفظ و تقویت این وجهه اهتمام  ورزیده و با رعایت قوانین و مقررات این کشور به جامعه عمانی احترام بگذارند.

عمان کشوری اسلامی و پایبند به سنت‌ها می‌باشد. لزوم احترام به حجاب اسلامی و رعایت پوشش مناسب در مکان‌های عمومی ضروری است. طبق قوانین عمان نوشیدن مشروبات الکلی در ملاء عام، مست بودن در مکان‌های عمومی یا هنگام رانندگی جرم قابل مجازات خواهد بود.

در برخورد با جرائم مربوط به مواد مخدر هیچ‌گونه مماشاتی از سوی مقامات عمانی وجود ندارد. مجازاتِ قاچاق، حمل، نگهداری و مصرف مواد مخدر شدید است. افراد خاطی مشمول جرایم نقدی و احکام سنگین و حتی حبس ابد خواهند شد.

پرواز پهپادها یا وسایل پرنده کنترل از راه دور بدون مجوز معتبر یا در حریم هوای مشخص شده  ( در شعاع 5 کلیومتری فرودگاه‌ها، بنادر ، اماکن محافظت شده، مناطق نظامی )  و یا بعد از غروب آفتاب ممنوع و  این عمل خلاف قانون جریمه و مجازات خواهد داشت.

جرایم مالی، از جمله کلاهبرداری، چک های برگشتی، بدهی  پرداخت نشده و عدم پرداخت قبوض (از جمله قبوض هتل) و مالیات می‌تواند منجر به حبس و یا جریمه شده و از خروج شما از کشور جلوگیری شود. اتباع خارجی باید قبل از خروج از کشور کلیه بدهی‌های معوق و جریمه‌های رانندگی را پرداخت کنند. می‌توانید جریمه رانندگی را در فرودگاه پرداخت کنید. اگر قبل از خروج جریمه‌ها را پرداخت نکرده‌اید، احتمال آن وجود دارد که  در خروج از کشور با تاخیراتی مواجه شوید و یا مانع از خروج شما از این کشور شوند.

چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید  به خانواده شما و یا به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعاً به سفارت کشورمان در مسقط اطلاع دهند و چنانچه به زبان عربی و یا انگلیسی مسلط نیستید، از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری کنید. البته لازم به ذکر است که وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نیست.

 

توصیه‌های قانونی قبل از ازدواج برای بانوان ایرانی که قصد ازدواج با اتباع عمانی دارند :

مرسوم سلطانی به شماره ۲۳/۲۰۲۳ ازدواج عمانی‌ها با اتباع خارجی را مجاز دانسته و طبق قانون فوق الذکر على الخصوص ماده ۲ آن، این ازدواج را تابع قوانین و مقررات کشور عمان دانسته و احوال شخصیه عمان را حاکم بر این ازدواج میداند، لذا با توجه به تفاوت عادات و عرف اجتماعی و مذهبی ایشان با ایرانیان در خصوص ازدواج على الخصوص مهریه که برای مثال در کشور عمان متعارفاً بخش عمده یا تمام مهریه نقدا پرداخت میگردد، اشاره به چند نکته حائز اهمیت بوده شایسته است قبل از هر توافقی برای ازدواج، به نکات ذیل توجه شود.

۱ - هر چند مطابق با  مواد ۲۲ الی ۲۷ قانون احوال شخصیه عمان هر چه را التزام و تعهد به آن صحیح باشد میتوان صداق یا مهریه قرار داد و یا در ماده ۲۴ امکان پرداخت مهریه به صورت پیش پرداخت یا موکول کردن آن به آینده را معتبر دانسته، لیکن به دلیل وجود مشکلات عدیده ای که در اثناء حدوث اختلاف بین زوجین اتفاق می افتد و با ملاحظه ضرورت حمایت از حقوق شهروندان ایرانی و جلوگیری از مشکلات عدیده بعدی، توصیه میگردد که مهریه اعم از بخش عمده یا همه آن را تا حد امکان همزمان با انعقاد عقد دریافت گردد.

۲ - هر چند که با توجه به ماده ۲۲ قانون فوق الذکر هر نوع تعهدی از جمله مهریه سکه طلا و غیره و به صورت عند المطالبه مورد اعتبار و شناسایی قانون گذار عمانی قرار گرفته است لیکن نظر به ایرادات متعدد در محاکم این کشور از جمله مشکل شرعی و قانونی در تغییر مهریه سکه علی الخصوص بهار آزادی ایران به ریال عمانی (معادل سازی این امر در محاکم عمان با مشکل جدی مواجه خواهد بود)، لذا توصیه اکید می‌گردد در تعیین نوع مهریه ترجیحاً از ریال عمانی و البته با قید و اولویت در دریافت همزمان با انعقاد عقد استفاده گردد.

بی تردید وجود مشکلات عدیده ای که ناشی از قرائت متفاوت محاکم عمان با عرف مسلم ایران علی الخصوص در مورد نحوه تغییر و قیمت گذاری معادل سازی ریالی مهریه که بعضاً با مخالفت شرعی مواجه خواهد بود تغییر و محاسبه سکه طلا به ریال در بعض نظر علما نوعی ربا دانسته و باطل تلقی مینماید و از سوی دیگر در فرض عدم دسترسی به اموال زوج در حالت مطالبه مهریه بر خلاف قوانین ایرانی مواجه با اعسار و عدم پرداخت وی خواهد بود نه تقسیط آن؛ لذا توصیه اکید بر آن است که اولاً : مهریه به ریال عمانی تعیین گردد ثانیاً : بخش عمده ای یا تمام آن (البته سعی بر نزدیک بودن آن به عرف مسلم عمان در تعیین مهریه باشد) هنگام عقد دریافت گردد تا در آینده مواجه با امتناع به دلیل عدم دسترسی به اموال از جانب زوج و سردرگمی و تضیع حقوق زوجه ایرانی نگردیم. ( همچنین به منظور حفظ حقوق بانوان ایرانی توصیه می‌گردد پس از طی مراحل ثبت ازدواج در مراجع ذی‌ربط عمانی به سفارت مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج ایرانی خود نیز اقدام نمایند. این موضوع امکان پیگیری حقوق قانونی زوجه در محاکم ایران و حتی اجازه اخذ تابعیت و شناسنامه ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج این دسته از بانوان را فراهم می نماید.)

 

مدارک مورد نیاز جهت ورود:

اتباع جمهوری اسلامی ایران برای مدت 14 روز بدون دریافت روادید و هزینه می‌توانند به کشور عمان مسافرت نمایند. این زمان به هیچ وجه قابل تمدید نمی‌باشد لذا اقامت بیش از حد مشمول جریمه شده و  فرد به ازای هر روز اقامت اضافه 10 ریال عمانی و حداکثر تا سقف 500 ریال عمانی جریمه  خواهد شد. و پس از خروج تا دوسال اجازه ورود به این کشور را نخواهد داشت.

همچنین هموطنان ایرانی می‌توانند جهت ورود به این کشور نسب به اخذ روادید فرودگاهی یک ماهه به قیمت 20 ریال عمانی در فرودگاه مقسط اقدام کنند. البته برای ورود به کشور عمان ارائه بلیط برگشت و داشتن حداقل 500 یورو همراه مسافر توصیه می‌شود. طبق مقررات جدید این کشور اخذ روادید با حق کار  تنها قبل از ورود به عمان امکان پذیر است بدین معنی که در صورتی که فرد به هر عنوانی در عمان حضور داشته باشد و قصد تغییر روادید خود به روادید کار را داشته باشد می‌بایست یک بار از این کشور خارج و مجددا با اخذ روادید جدید به این کشور وارد شود.

هموطنان ایرانی می‌توانند جهت بررسی اصالت و اعتبار روادید های صادره به وب سایت زیر مراجعه و در قسمت پیگیری درخواست، از طریق شماره درخواست ویزا و شماره گذرنامه، نسبت به استعلام موضوع اقدام کنند.

https://www.evisa.rop.gov.om

 

بهداشت و درمان:

نظام سلامت سلطنت عمان دارای دو بخش خصوصی و دولتی است. هزینه‌های درمان به‌طور کلی بسیار بالا می‌باشد. برخورداری از بیمه درمانی محلی یا بین المللی با پوشش مناسب بخصوص در مورد بیماری‌های خاص، در هنگام حضور در خاک عمان ضروری می‌باشد. در صورت نیاز به فوریت‌های پزشکی با شماره 9999 تماس بگیرید.

در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت وزارت بهداشت عمان به شرح زیر مراجعه فرمایید.

https://www.moh.gov.om

 

توصیه‌های مربوط به بلایای طبیعی:

عمان دارای اقلیم متنوع در میان کشورهای حوزه خلیج فارس می‌باشد. در برخی ایام سال شاهد بارش‌ باران هستیم که باعث ایجاد آب گرفتگی معابر و سیل در برخی مناطق می‌گردد. ولی در مجموع عمان کشور حادثه خیزی به شمار نمی‌رود و به ندرت شاهد بلایای طبیعی است اما بارندگی شدید و یا طوفان دریایی ممکن است که باعث ورود خسارت‌هایی گردد. لذا استفاده از انواع بیمه حوادث پیشنهاد می‌گردد.

ارز رایج و توصیه‌های تجاری و اقتصادی:

واحد پول ملی کشور عمان ریال است که با نماد OMR آن را نشان می‌دهند. هر ریال عمان از ۱۰۰۰ بیسه تشکیل شده است. نرخ برابری ریال با دلار 6/2 می‌باشد. لازم به ذکر است که ارزش بالای ریال عمان در برابر دلار گاهی هموطنان را به اشتباه می‌اندازد در حالی‌که هزینه‌ها در این کشور به همان نسبت بالا می‌باشد.

بانک ملی و صادرات در مسقط شعبه داشته و آماده ارائه خدمت به هموطنان عزیز می‌باشند. (البته شایان یادآوری است که این بانک ها ارتباطی با بانک های داخل کشور ندارند) بانک‌های عمان به دلیل وجود تحریم‌های ظالمانه علیه ایران از افتتاح حساب ارزی(دلاری و یورویی) برای اتباع ایرانی دارای محدودیت هستند و تنها حساب ریالی پس از اخذ استعلامات مربوطه افتتاح خواهد شد.

به کلیه اتباع ایرانی که به منظور تجارت، ثبت شرکت، کار و... به عمان سفر می نمایند توصیه می‌گردد جهت آگاهی از مراحل قانونی و مقررات مربوطه به مراجع اطلاع رسانی دستگاه‌های رسمی در کشور عمان مراجعه نمایند.

به تجار و شرکت‌های تجاری توصیه می‌گردد قبل از شروع هرگونه فعالیت نکات زیر را مدنظر قرار دهند :

- کسب اطلاعات کافی از جامعه عمان، بررسی مولفه‌های فرهنگی و اجتماعی آن

- ارزیابی پتانسیل‌های تجاری- اقتصادی کالای صادراتی و وارداتی از طریق:

بررسی جداول اقلام صادراتی و وارداتی کشورمان به عمان طی سال‌های گذشته

بررسی جداول اقلام صادراتی و وارداتی عمان از دیگر کشورهای جهان طی سال‌های گذشته

- مشورت با رایزنان اقتصادی و تجاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در عمان و یا اتاق‌ بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی عمان و سازمان توسعه و تجارت.

- اطلاع از میزان تعرفه‌های گمرگی، تخفیفات، مالیات‌ها و عوارض متعلقه بر کالا

- بررسی قوانین صادراتی و وارداتی کشورمان و عمان و آخرین ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های وضع شده در دو کشور

- برای برقراری ارتباط با خریداران و فروشندگان، شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی تخصصی کالاها و خدمات و اعزام هیات‌های تجاری و حضور شخصی  با سفر به عمان و مراجعه به مراکز اصلی تجاری، جهت بررسی میدانی بازارهای هدف ضمن توجه به فرهنگ و سلیقه جامعه عمانی پیشنهاد می‌گردد.

- پیش از شروع هرگونه همکاری با تجار و شرکت‌های عمانی و ایرانی، از خوشنامی و اعتبار آن شرکت تحقیق بعمل آورده سپس با انعقاد قرارداد حقوقی تحت نظر وکیل و مشاوره حقوقی معتبر و همچنین با اخذ تضامین موثق اقدام به ارسال کالا نمایید.

- از مشورت با مراکز غیر معتبر و اشخاص ناشناس  بخصوص در فضای مجازی خودداری نمایید.  این افراد ممکن است قصد کلاهبرداری با تبلیغات فریبنده مبنی بر بهبود فرصت های کاری و  افزایش درآمد در کشور عمان را به شما وعده دهند.

جهت اخذ اطلاعات تجاری اقتصادی بیشتر می‌توانید به سایت‌های زیر مراجعه فرمایید:

سایت سفارت جمهوری اسلامی ایران به آدرس

https://oman.mfa.gov.ir

سایت وزارت صنعت و تجارت عمان که حاوی کلیه اطلاعات لازم برای شروع تجارت در عمان من جمله، ثبت شرکت‌ها، اخذ مجوزها، مجوز فعالیت‌های تجاری، تسهیل فعالیتهای الکترونیکی دولتی، بارگذاری گزارش‌های سالانه، قوانین و مقررات روز تجاری و بررسی و استعلام اصالت و اعتبار مدارک ثبت شرکت ها در عمان می‌باشد.

https://www.business.gov.om

برای آگاهی از اطلاعات آماری:

https://www.ncsi.gov.om

اتاق بازرگانی عمان:

https://www.chamberoman.om

اتاق بازرگانی ایران:       

https://www.iccima.ir

اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان:  

 http://www.iromcc.com

 

- انجام هرگونه فعالیت تجاری، اقتصادی و کار با روادید گردشگری ممنوع و عدم رعایت آن مشمول جریمه سنگین نقدی،  حبس و اخراج از کشور خواهد بود.

- به کلیه شهروندان ایرانی توصیه می‌شود در مراکز و شرکت‌های صرافی معتبر اقدام به تسعیر ارز نمایند و کلیه رسیدها را تا انتهای سفر نگاهداری نمایند تا در صورت لزوم امکان ارائه و استناد به آن را داشته باشند.

 

ارزیابی و اعتبارسنجی مزیت‌های کشور عمان:

کشور عمان همانند سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای فعالیت تجاری هدفمند می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

روابط سیاسی بسیار خوب میان ایران و عمان از دیرباز تاکنون، رویکرد متوازن و متعادل عمان در سیاست خارجی و همچنین سیاست‌ها و تسهیلات تشویقی آن کشور در جذب سرمایه گذاری خارجی از جمله با ایجاد مناطق آزاد تجاری در شهرهای صلاله، صحار، دقم و المزیونه و امکان ثبت شرکت‌های تجاری با مالکیت 100درصد ایرانی را فراهم کرده است.

- از نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران مدارک دانشگاهی تعداد محدودی از مراکز آموزش عالی عمان دارای اعتبار است و لذا در این خصوص ضروری است دانشجویان عزیز به سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مراجعه کرده و از اعتبار دانشگاه و رتبه  بندی  آن اطمینان حاصل نمایند.

 

توصیه‌ها و ملاحظات مربوط به سرمایه گذاری ، اشتغال به کار و عقد اجاره در عمان:

 

سرمایه گذاری :

به کلیه اتباع ایرانی که به قصد تجارت و سرمایه گذاری به عمان سفر می‌کنند، توصیه می‌شود قبل از انعقاد هرگونه قرارداد تجاری، جوانب مختلف موضوع را بررسی کرده و ترجیحا با اخذ مشاوره از وکلا و مشاوران حقوقی رسمی در کشور عمان نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کنند.

شایان ذکر است گاها مشاهده شده است هموطنان بدون ثبت شرکت و با سرمایه گذاری در شرکت های ثبت شده صرفاً از طریق انعقاد قرارداد با اشخاص و شرکتها، مبادرت به واریز و پرداخت وجوه به عنوان سرمایه گذاری و شراکت مینمایند، که بی تردید با عنایت به قانون تجارت عمان و  قانون ثبت شرکتهای تجاری این کشور، هرگونه شراکت که به نحو قانونی و رسمی ثبت نگردیده باشد و سرمایه گذار جز شرکت و از اعضای شرکت آن نباشد مورد حمایت قانون و محاکم عمان (بخصوص در حالت وقوع اختلاف) نخواهد بود و این قراردادها فاقد اعتبار قانونی است.

 

اشتغال به کار :

با توجه به قوانین و مقررات  کشور عمان امکان حضور فعالیت و کار و بالطبع اقامت کاری برای ایرانیان را فراهم شده است، لذا به اتباع ایرانی که به قصد انجام کار به سلطنت عمان مراجعه می‌نمایند توصیه می‌گردد با بهره گیری از مشورت حقوقی از کلیه حقوق قانونی خویش در برابر کارفرما قبل از عقد قرارداد اطلاعات کسب نموده و با مطالعه مفاد قرارداد استخدامی مبادرت به امضای قرارداد کار نمایند

زیرا این فرصت زمانی که بدون تحقیق و آشنایی با ضوابط و مقررات و حقوق قانونی باشد تبدیل به معضلی برای فرد و خانواده فرد خواد شد. یکی از مهمترین مشکلات ناشی از مذاکره اولیه نیروی کار با کارفرما و ورود به کشور عمان بدون انعقاد قرارداد کار و بیان دقیق تمام توافقات شفاهی صورت گرفته بین ایشان میباشد چرا که یکی از معضلات و مشکلات حادث شده وقوع اختلاف بین نیروی کار و کارفرما ناشی از عدم نگارش توافقهای شفاهی است که در چنین فرضی نیروی کاری که با ویزای کار و بدون قرارداد مکتوب یا قراردادی که تمام توافقات در آن نوشته نشده وارد عمان شده و بعدا با اختلاف مواجه می‌شود، صرفاً با دو فرض پیش رو مواجه خواهد شد:

1) استعفا و عدم دریافت رضایت از کارفرما که در چنین فرضی ویزای کار وی لغو و عواقب فراوانی از جمله عدم امکان صدور ویزای کار برای دو سال آینده را به دنبال خواهد داشت و 2) صرفاً ملزم به ادامه کار بر اساس حداقل های قانون کار عمان خواهد بود لذا تاکید و توصیه میشود قبل از صدور ویزای کار توسط کارفرما و ورود به عمان به عنوان نیروی کاری و اخذ کارت اقامت از انعقاد قرارداد با تمامی تفاصیل توافق شفاهی اطمینان حاصل نمایید ترجیحاً قبل از انعقاد قرارداد ابتدا به صورت گردشگری وارد عمان شده و قرارداد مد نظر را پس از بررسی و اخذ مشاور حقوقی منعقد و سپس با ویزای کار و اخذ اقامت کار وارد عمان شوید.

لازم به تاکید است سفارت جمهوری اسلامی ایران امکان ورود به اختلافات کارگر و کارفرما را نداشته البته امکان ارائه مشورت در انتخاب وکیل را دارد.

 

طبق قانون این کشور در صورت بروز هرگونه اختلاف کارگر با کارفرما، ضروری است فرد نسبت به ثبت شکایت خود در سایت زیر اقدام نماید :

https://www.manpower.gov.om

 

عقد اجاره :

قرارداد اجاره محل کار و شرکت یا محل سکونت برابر قانون روابط موجر و مستاجر عمان : عدم پرداخت اجاره ظرف مهلت مقرر در قرارداد موجب امکان تقاضای تخلیه ملک حتی قبل از انقضای مهلت قرارداد خواهد شد کما اینکه در فرض تحویل چک به عنوان پرداخت اجاره و بلامحل بودن آن امکان طرح شکایت مجزا علیه صادر کننده و صدور حکم جلب را در پی خواهد داشت، شایان ذکر است در صورت عدم تمایل به تمدید قرارداد می‌بایست حداقل سه ماه قبل از انقضای مهلت مراتب عدم تمایل به تمدید را صرفاً و تنها از طریق اعلام کتبی با اخذ رسید از موجر یا از طریق اخطار قانونی از سوی محاکم به موجر اعلام نمود در غیر این صورت این قرارداد حتی علیرغم میل باطنی شما به صورت پیش فرض برای مدت مشابه در قرارداد تمدید و مستاجر مکلف به پرداخت کل اجاره مدت مشابه آینده نیز خواهید شد.

 

آدرس و شماره تماس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران:

سفارت جمهوری اسلامی ایران مسقط شارع جامعة الدول العربیة منطقة الدبلوماسیة

کدپستی: حی الروی- مسقط PC 112PO Box 3155

شماره تلفن: -    47-24696944 (968+) 

نشانی سایت اینترنتی:      

https://www.oman.mfa.gov.ir